Har du spørgsmål eller er i tvivl omkring dit privatlivs fred, eller ønsker du at aktivere en rettighed?
På vores kundeserviceportal kan du få flere oplysninger.
Via vores portal kan du sende en anmodning om adgang til eller opdatering af dine oplysninger, lukke din konto eller slette dine oplysninger. Vi vil sørge for, at vores særlige privatlivsteam vender direkte tilbage til dig.

Fortrolighedspolitik

Sidst opdateret: 27/07/2018
Indledning
Hotels.com respekterer din ret til privatlivets fred og tager den alvorligt. Hotels.com forpligter sig til at beskytte og sikre alle de personoplysninger, du giver os. Denne fortrolighedspolitik forklarer, hvem vi er, hvordan vi indsamler, bruger og deler personoplysninger om dig, hvordan du kan administrere de oplysninger, du giver os, og udøve dine rettigheder i forbindelse med privatlivets fred, og hvordan vi beskytter dine oplysninger. Denne fortrolighedspolitik angår vores brug af alle de personoplysninger, vi indsamler fra dig via vores online tjenester, herunder vores hjemmeside, app og online booking API’er (det vil sige online reservationsværktøjer anvendt af vores samarbejdspartnere) ("online tjenester"), eller giver os på anden måde (under et betegnet "tjenester" eller "tjenesterne").
Hvad er Hotels.coms tjenester?
Fra Hotels.com får du rejserelaterede ydelser, og hos dem kan du reservere et hotelværelse og et udvalg af pakkerejser ved hjælp af vores tjenester. Vi stiller også vores tjenester til rådighed gennem rejsesamarbejdspartneres hjemmesider. Vi tilbyder kundeservice gennem vores kundeserviceteam, som tager sig af alle eventuelle problemer i forbindelse med din reservation.
Vigtige oplysninger om hvordan vi anvender dine oplysninger:
  • Vi bruger dine og dine rejsefællers oplysninger med det formål at gennemføre rejsereservationer.
  • Dette inkluderer deling af dine reservationsoplysninger med vores leverandører eller ejendomsudlejere med henblik på, at de kan gennemføre din reservation.
  • Vi kan også bestille hos andre tredjepartsleverandører, der leverer ydelser eller funktioner på vores vegne.
  • Når du vælger at modtage markedsføringskommunikation, vil vi fortælle dig om særtilbud, der kunne interessere dig. Du har mulighed for at framelde salgsfremmende kommunikation når som helst.
  • Du kan kontakte os om opdatering af og adgang til dine oplysninger gennem vores kundeserviceportal eller ved hjælp af vores kontaktoplysninger under afsnittet "Sådan kontakter du os".
  • Vi bruger oplysninger såsom cookies til at forbedre din oplevelse med online tjenester, give os analytiske oplysninger til at hjælpe os med at forbedre vores tjenester generelt og indsamle oplysninger om rejsedestinationer, der interesserer dig, så du kan se annoncer og tilbud, der er mere relevante for dig.
  • En gang imellem, især efter at du har været i kontakt med os, vil vi bede dig om feedback for at sikre, at vi yder den bedst mulige service.
  • Den dataansvarlige for dine personoplysninger er Hotels.com, L.P. USA. Hvis du bruger vores tjenester uden for USA, bedes du være opmærksom på, at dine oplysninger kan overføres til, opbevares i og behandles i andre lande eller regioner end din egen, herunder i USA, hvor vores servere er, og hvor vores centrale database drives. Du kan have tillid til, at vi træffer de fornødne foranstaltninger til at beskytte dit privatlivs fred og din sikkerhed.
Vi anbefaler dig at læse denne fortrolighedspolitik igennem, så du kan være sikker på at være fuldstændigt informeret. Hvis du kun ønsker at se et bestemt afsnit af denne fortrolighedspolitik, kan du dog klikke på det relevante hurtige link i menuen.
Hvis du har spørgsmål eller er i tvivl omkring vores brug af dine personoplysninger, bedes du kontakte os via vores kundeserviceportal, som findes under afsnittet "Sådan kontakter du os" sidst i denne politik.
Eksterne links
Hvis nogen dele af vores online tjenester linker dig til andre websteder eller apps, så vil disse nyligt åbnede links ikke være omfattet af denne fortrolighedspolitik. Vi anbefaler dig derfor at gennemlæse fortrolighedspolitikkerne på disse andre websteder for at forstå deres procedurer for indsamling, brug og videregivelse af personoplysninger.
Hvilke personoplysninger indsamler vi og hvorfor?
Hvilke personoplysninger indsamler vi og hvorfor?
Oplysninger, som du giver os direkte
Vi kan bede dig om at give os personoplysninger direkte. Vi kan for eksempel bede dig om at give os kontaktoplysninger såsom fuldt navn, adresse, telefonnummer, e-mailadresse og fødselsdato efter behov for at:
  • muliggøre din rejsereservation
  • oprette eller registrere en konto hos os
  • give dig de ydelser og oplysninger, du beder om, såsom oplysninger om din reservation
  • have et nødkontaktnummer for dig
  • opdatere oplysninger i forbindelse med bonusprogrammer eller loyalitetsprogrammer
  • tilmelde dig vores markedsføringskommunikation
  • sende os forespørgsler.
Du vil også skulle give os dine faktureringsoplysninger (såsom kreditkortnummer, navn på kortindehaver og udløbsdato) for at udføre en betaling.
Du kan også komme ud for at skulle give oplysninger om andre rejsende i din reservation, dine markedsføringspræferencer og andre oplysninger, hvis du deltager i en undersøgelse eller konkurrence. Når du opretter en konto, vil du angive et brugernavn/et medlems-ID og en adgangskode.
Dine personoplysninger kan også knyttes til cookies for at gøre det muligt for vores online tjenester at fungere korrekt, opbevare dine rejsesøgninger på vores online tjenester og indsamle oplysninger om, hvordan du brugte vores online tjenester. Du kan finde flere oplysninger i vores politik for cookies.
Hvis du er en medarbejder, der bruger en firmakonto, en leverandør eller en anden slags samarbejdspartner, såsom en udlejer eller en manager af en ejendom eller et rejsebureau, kan andre indsamlede oplysninger inkludere arbejdsgiver, medarbejder-ID eller andre relevante oplysninger.
Særlige kategorier af personoplysninger
Visse slags personoplysninger, såsom identifikationsnumre udstedt af myndigheder, religion, helbred eller seksualitet, anses som følsomme og kræver yderligere beskyttelse i henhold til gældende lovgivning. Vi begrænser, under hvilke omstændigheder vi kan indsamle følsomme personoplysninger; eksempler på disse oplysninger inkluderer nedenstående:
  • Helbredsrelaterede oplysninger kan være nødvendige for at tilvejebringe egnede overnatningssteder under rejsen og handicapvenlige krav eller udstyrskrav.
  • Identifikationsnumre udstedt af myndigheder, såsom pas- eller kørekortnumre, kan være påkrævede ved reservation af flyrejser eller biludlejning samt andre rejserelaterede reservationer.
  • Andre oplysninger, som du valgfrit kan angive, og som kunne antyde oplysninger såsom religion eller helbred, eller andre oplysninger, såsom kostbehov.
Oplysninger frivilligt givet om en eller flere af dine rejsefæller
Når du reserverer for en anden gennem vores online tjenester, vil vi bede om personoplysninger og rejsepræferencer om den person. Du skal indhente den eller de andre personers samtykke, før du giver os deres personoplysninger og rejsepræferencer. Din rejsefælles oplysninger vil kun kunne ses og rettes gennem din konto. Hvis din rejsefælle ønsker at rette eller slette sine oplysninger selv, kan han eller hun kontakte os direkte ved hjælp af oplysningerne anført i slutningen af denne fortrolighedspolitik.
Oplysninger, som vi indsamler automatisk
Når du besøger vores online tjeneste, kan vi automatisk indsamle visse oplysninger fra din enhed. I visse lande, herunder lande i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, kan disse oplysninger anses som personoplysninger i henhold til gældende databeskyttelseslovgivning.
Rent konkret kan de oplysninger, vi automatisk indsamler, inkludere oplysninger som din IP-adresse, din enhedstype, dine unikke enhedsidentifikationsnumre, din browsertype (for eksempel Firefox, Safari eller Internet Explorer), din internetudbyder, dit operativsystem og dit teleselskab. Oplysninger om henvisende websted eller siden, hvorfra hjemmesiden forlades, samt overordnet geografisk placering (for eksempel på lande- eller byniveau) indsamles også fra brugere af hjemmesiden.
Vi kan også indsamle andre tekniske oplysninger, såsom hvordan din enhed har interageret med vores online tjenester, herunder de viste sider og links, der blev klikket på, altså viste rejser og dato og tidspunkt for disse.
Indsamling af disse oplysninger gør det muligt for os bedre at forstå dem, der besøger vores online tjenester, hvor de kommer fra, og hvilket indhold i vores online tjenester de er interesserede i. Vi bruger disse oplysninger til vores interne analyseformål og at forbedre vores online tjenesters kvalitet og relevans for vores besøgende, for eksempel til at tilpasse brugeroplevelsen og dine søgninger og vise dig annoncer, der kunne interessere dig. Vi bruger også disse automatisk indsamlede oplysninger til at forhindre og opdage svig og bedrageri.
Nogle af disse oplysninger kan indsamles ved hjælp af cookies og lignende sporingsteknologi, som det forklares nærmere under overskriften "Cookies og lignende sporingsteknologi".
Oplysninger, vi indsamler, når du bruger apps
Når du bruger en af vores smartphoneapps, tabletapps eller apps til andre platforme (under et betegnet "app" eller "apps" som relevant), indsamler vi også:
Oplysninger om funktionaliteten af de apps, du tilgår og bruger. Dette gør det muligt for os at identificere de områder i appsene, der interesserer vores kunder, så vi kan tilpasse og løbende forbedre appsene.
Hver app sender os enhedens unikke enhedsidentifikator (eller "UID"), en sekvens af tal eller karakterer, der er unikke for din enhed. Dette sker kun, første gang appen åbnes, så vi overfor vores annoncenetværk kan bekræfte antallet af downloads, der opstår som følge af klik på deres respektive annoncebannere og andre markedsføringsværktøjer. Når en e-mailadresse angives, sammenknytter vi den med dit nuværende UID/cookie-ID med henblik på at give en sammenhængende oplevelse på dine enheder.
Når du bruger funktionen "Find hoteller tæt på din nuværende placering" eller lignende funktioner, der foreslår relevant indhold baseret på din placering, bruger vi oplysninger om din nuværende placering – som din enhed stiller til rådighed ved hjælp af GPS eller lignende teknologier – for at vise relevant indhold eller andre tilpassede oplysninger. Vi indsamler ikke placeringsoplysninger, medmindre du udtrykkeligt bruger en placeringsbaseret funktion, og du kan slå placeringsbaseret indsamling fra i din telefons indstillinger når som helst.
Hver app vil også sende os fejlrapporteringsoplysninger, hvis den går ned eller hænger. På denne måde kan vi undersøge fejlen og forbedre stabiliteten af appen i fremtidige udgaver. Som en del af disse fejlrapporter sender appen os oplysninger om mobilenhedens type og version, UID'et, tidspunktet for fejlhændelsen, den anvendte funktion og appens tilstand på tidspunktet for fejlhændelsen. Vi anvender ikke disse oplysninger til noget andet formål end at undersøge og afhjælpe fejlen. Vi kan bruge disse oplysninger til at undersøge og afhjælpe fejlen og hjælpe dig med at gennemføre en reservation påvirket af fejlen.
Du kan altid kontrollere, hvilke oplysninger en app sender til os. Dette kan gøres enten ved at ændre appens indstillinger i dens indstillingsmenu eller ved at ændre indstillingerne for din mobilenhed. Alternativt kan du helt fjerne appen fra din enhed og tilgå vores tjenester gennem vores hjemmeside.
Oplysninger, som vi indhenter fra tredjepartskilder
Vi indhenter regelmæssigt personoplysninger om dig fra partnerselskaber, samarbejdspartnere og andre uafhængige tredjepartskilder og føjer dem til vores kontooplysninger. Eksempler på oplysninger, vi kan modtage, inkluderer: opdaterede kontaktoplysninger som e-mailadresse, købshistorik og demografiske oplysninger.
Oplysninger, vi indsamler, når du kommunikerer med os via nedenstående metoder
Sociale medier: Hvis du bruger nogen af vores socialmediefunktioner på vores online tjenester eller på anden måde via en udbyder af sociale medier, kan vi tilgå oplysninger om dig gennem denne udbyder af sociale medier i overensstemmelse med deres fortrolighedspolitik. Vi kan for eksempel give mulighed for registrering på vores hjemmeside via "Facebook Connect"-funktionen, som giver dig mulighed for registrering på vores hjemmeside ved hjælp af dine Facebook-kontooplysninger uden at indtaste de nødvendige oplysninger manuelt på vores hjemmeside.
Når vi bruger en socialmediefunktion, kan vi, hvis du har valgt at inkludere den i din socialmediekonto, tilgå oplysninger såsom dit navn, dit profilbillede, dit køn, din fødselsdag, din e-mailadresse, din by eller dit lokalområde og alle andre oplysninger, du har valgt at gøre tilgængelige. Vi tilgår oplysninger, som du giver til en udbyder af sociale medier, ifølge dine privatlivsindstillinger, hvad angår dine respektive placeringer ("placeringsoplysninger") for at give dig relevant indhold. Vi hverken opbevarer eller bruger nogen oplysninger relateret til venner, du er forbundet med på et socialt medie.
Vi kan desuden indhente oplysninger fra udbydere af sociale medier om din brug af en app, som vi kører på deres hjemmeside. Vi opfordrer dig derfor til at gennemgå privatlivspolitikken fra udbyderen af de sociale medier, du bruger.
Overvågning og optagelse af telefonsamtaler: Telefonsamtaler med vores kundeserviceteam kan optages eller overvåges til kvalitetskontrolformål, til analyser, for at beskytte os i tilfælde af en juridisk tvist og til personaleuddannelsesformål. Optagelser af telefonsamtaler vil blive opbevaret i overensstemmelse med denne fortrolighedspolitik. Alle personoplysninger indhentet fra dig under telefonsamtalen vil blive behandlet i overensstemmelse med bestemmelserne i denne fortrolighedspolitik.
Andre former for online kommunikation: Alle interaktioner, du har med os gennem vores online tjenester, såsom chat, vil blive optaget og overvåget til kvalitetskontrolformål, for at beskytte os i tilfælde af en juridisk tvist og til personaleuddannelsesformål. Disse oplysninger vil blive behandlet og opbevaret i overensstemmelse med denne fortrolighedspolitik.
Cookies og lignende sporingsteknologi
Vi bruger cookies og lignende sporingsteknologi (under et betegnet "cookies") til at indsamle og bruge personoplysninger om dig, herunder til at vise interessebaserede annoncer. Du kan finde flere oplysninger om den slags cookies, vi og vores leverandører bruger, og hvordan du kan kontrollere cookies, i vores politik for cookies. Vi kan kombinere de oplysninger, du giver os, med oplysninger, der har med dine transaktioner at gøre, og oplysninger, vi modtager om dig fra tredjeparter, der udfører tjenester på vores vegne. Oplysningerne modtaget via cookies og lignende teknologier kan gøre det muligt for os at udføre sporing på tværs af enheder og brugeres clickstream-data knyttet til cookierne.
Generelt bruger vi kun de personoplysninger, vi indsamler fra dig, til de formål, der er beskrevet i denne fortrolighedspolitik, eller til formål, vi forklarer dig, når vi indsamler dine personoplysninger.
Hvem deler vi dine personoplysninger med?
Vi kan videregive dine personoplysninger til følgende kategorier af modtagere:
Vores koncernselskaber vil til tider dele dine personoplysninger med vores datterselskaber inden for Expedia Group-familien annonceret på expediagroup.com. Denne deling gør det muligt for os med dit samtykke, som er en juridisk forpligtelse, at give dig oplysninger om produkter og ydelser, som både kan have forbindelse til rejser og andet, og som efter vores opfattelse kunne interessere dig. Hvis du forhører dig om at reservere et ferieboligophold gennem et andet varemærke i Expedia Group, såsom HomeAway, kan vi desuden lejlighedsvis dele oplysninger om antallet af dine tidligere rejser og et statusniveau, du har hos et varemærke i Expedia Group (men ingen andre oplysninger), med ferieboligudlejeren, så de mere tillidsfuldt kan godkende dit ophold. I det omfang vores moderselskab og partnerselskaber har adgang til dine oplysninger, vil de følge en praksis, der er mindst lige så restriktiv som den praksis, der er beskrevet i denne fortrolighedspolitik. De vil også overholde gældende lovgivning om overførsel af salgsfremmende kommunikation og som minimum i alle kommercielle e-mails sendt af dem give dig lejlighed til at vælge ikke at modtage flere af den slags e-mails fremover.
Tredjepartstjenesteleverandører, der leverer databehandlingstjenester til os (for eksempel for at støtte leveringen af, yde funktionalitet på eller hjælpe med at forbedre sikkerheden i vores online tjenester) eller på anden måde behandler personoplysninger til formål som kreditkortbehandling, virksomhedsanalyse, kundeservice, markedsføring, distribution af undersøgelser eller præmielodtrækninger for at forenkle leveringen af online annoncer tilpasset dine interesser og forebygge svig og bedrageri. Når tredjepartstjenesteleverandører har adgang til oplysninger, vil de kun indsamle de oplysninger, som er nødvendige for udførelsen af deres funktioner. De har ikke lov til at dele eller bruge disse oplysninger til noget andet formål.
Samarbejdspartnere, som vi tilbyder produkter eller tjenester i fællesskab med, eller som tilbyder produkter eller tjenester på vores online tjenester. Du kan skelne, om en tredjepartssamarbejdspartner er involveret i et produkt eller en tjeneste, som du har anmodet om, fordi deres navn vil fremgå, enten alene eller sammen med vores. Hvis du vælger at tilgå disse valgfrie tjenester, vil vi lejlighedsvis dele oplysninger om dig, inklusive dine personoplysninger, med disse partnere. Et eksempel på en samarbejdspartner kunne være et tredjepartsloyalitetsprogram, som du optjener point til ved at reservere.
Rejseleverandører såsom hoteller, flyselskaber, biludlejningsfirmaer, forsikringsselskaber, ferieboligudlejere og, når det er relevant, aktivitetsleverandører, togselskaber og krydstogtselskaber, der gennemfører dine rejsereservationer. Alle tjenester, der leveres af en tredjepartsleverandør, beskrives som sådan. Bemærk, at disse leverandører også kan kontakte dig efter behov for at indhente flere oplysninger om dig, forenkle din rejsereservation eller svare på en anmeldelse, du kan indsende, i overensstemmelse med deres egen uafhængige fortrolighedspolitik. Fra tid til anden deler vi anonyme anmeldelser med vores hotelleverandører. Ved disse lejligheder deler vi ikke anmeldernavne eller kontaktoplysninger, medmindre du udtrykkeligt har givet os lov til det. Vi er ikke ansvarlige for, hvorvidt hotellet udleder din identitet ud fra din anmeldelse og tager direkte kontakt til dig.
Udbydere af sociale medier. Når du går ind på visse socialmediefunktioner gennem vores online tjenester, vil du dele oplysninger med udbyderen af det sociale medie (såsom Facebook). De oplysninger, du deler, reguleres af fortrolighedspolitikken for det sociale medie (inklusive alle oplysninger, vi eventuelt får adgang til via udbyderen af det sociale medie). Udbydere af sociale medier skal fortælle dig, hvordan du kan ændre dine privatlivsindstillinger på deres websted.
Hvis du forbinder din Hotels.com-konto til en udbyder af sociale medier, for eksempel gennem "Facebook Connect", kan vi på denne udbyder af sociale mediers platform gøre oplysninger med forbindelse til din brug af vores tjenester, for eksempel vores fordels- og loyalitetsprogram eller de anmeldelser, du offentliggør på vores online tjenester, tilgængelige. Disse oplysninger kan også offentliggøres på denne udbyder af sociale mediers websteder eller tjenester. Oplysninger, der gøres tilgængelige på en platform for en udbyder af sociale medier, vil blive tilskrevet den konto hos udbyderen af det sociale medie, som du har forbundet din Hotels.com-konto med.
Du kan vælge at deaktivere automatisk offentliggørelse af sådanne oplysninger af udbyderen af det sociale medie ved at redigere dine privatlivsindstillinger for udbyderen af det sociale medie. Vi vil ikke give en udbyder af et socialt medie adgang til dit Hotels.com-kontonummer eller -oplysninger. Hvis du forbinder din Hotels.com-konto med en udbyder af et socialt medie, kan vi desuden dele dit brugernavn og dit profilbillede fra det sociale medie med andre Hotels.com-medlemmer. Du kan vælge at deaktivere denne deling af oplysninger ved at redigere dine privatlivsindstillinger på udbyderen af det sociale medies websted.
Enhver kompetent retshåndhævende myndighed, ethvert kontrolorgan, ethvert offentligt organ, enhver domstol eller enhver anden tredjepart, hvis det er vores opfattelse, at videregivelse er nødvendig (i) i henhold til gældende love, forskrifter eller forordninger, (ii) for at vores juridiske rettigheder kan gøres gældende, fastlægges eller forsvares eller (iii) for at beskytte dine eller en anden persons interesser.
Når vi mener, det er hensigtsmæssigt at undersøge, forebygge eller gribe ind over for ulovlige aktiviteter eller aktiviteter mistænkt for at være ulovlige, for at beskytte og forsvare vores virksomheds rettigheder, ejendom eller sikkerhed eller denne hjemmeside, vores kunder eller andre og i forbindelse med vores generelle servicevilkår og andre aftaler.
I forbindelse med en virksomhedstransaktion, såsom et frasalg, fusion, sammenlægning eller salg af aktiver, eller i det usandsynlige tilfælde af konkurs. I tilfælde af opkøb vil vi informere køberen om, at denne kun må bruge dine personoplysninger til de formål, der står i denne fortrolighedspolitik eller enhver anden person med dit samtykke til videregivelse.
Det er ikke muligt for os at anføre hver specifik modtager i denne fortrolighedspolitik på grund af omfanget af modtagere og de hyppige ændringer af disse oplysninger. Kategorierne af modtagere er forklaret nærmere i underafsnittene af ovenstående afsnit, for eksempel rejseleverandører som hoteller, flyselskaber, biludlejningsfirmaer og aktivitetsleverandører, som gør det muligt for os at gennemføre din reservation. Hvis du har spørgsmål om deling med tredjeparter, bedes du kontakte os ved hjælp af oplysningerne sidst i denne fortrolighedspolitik.
Ved lejlighed kan vi også dele sammenfattede eller anonyme oplysninger med tredjeparter, herunder annoncører og investorer. For eksempel kan vi fortælle vores annoncører, hvor mange der besøger vores hjemmeside, eller hvad de populæreste hoteller og feriedestinationer er. Disse oplysninger indeholder ingen personoplysninger og bruges til at udvikle indhold og tjenester, som efter vores håb vil være interessante for vores brugere.
Hvordan bruger vi dine oplysninger?
Vores retsgrundlag for behandling af personoplysninger (kun besøgende fra Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde)
Hvis du er en besøgende fra Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, afhænger vores retsgrundlag for indsamling og brug af personoplysninger beskrevet i denne fortrolighedspolitik af de pågældende personoplysninger og den specifikke sammenhæng, vi indsamler dem i.
Vi vil normalt kun indsamle personoplysninger fra dig, (i) hvis vi har brug for personoplysninger for at gennemføre en kontrakt med dig, (ii) hvis behandlingen er i vores legitime interesse og ikke tilsidesat af dine rettigheder, eller (iii) hvis vi har dit samtykke til det. I visse tilfælde har vi en juridisk forpligtelse til at indsamle personoplysninger fra dig, for eksempel når det er nødvendigt at bruge din transaktionshistorik til at opfylde vores finansielle og skattemæssige forpligtelser i henhold til loven.
Hvis vi beder dig om at give os personoplysninger for at opfylde et juridisk krav eller gennemføre en kontrakt med dig, vil vi gøre det klart på det relevante tidspunkt og fortælle dig, om det er obligatorisk at give os dine personoplysninger eller ikke (samt de mulige konsekvenser, hvis du ikke giver os dine personoplysninger).
Hvis vi indsamler og bruger dine personoplysninger under påberåbelse af vores eller en tredjeparts legitime interesser, vil denne interesse normalt være at drive vores platform og kommunikere med dig efter behov for at levere vores tjenester til dig, sikkerhedsbekræftelsesformål, når du kontakter os, og vores legitime, erhvervsmæssige interesser, for eksempel ved besvarelse af dine forespørgsler, forbedring af vores platform, udførelse af markedsføring eller med det formål at opdage eller forhindre ulovlige aktiviteter. Vi kan have andre legitime interesser. Hvis og når det er relevant, vil vi informere dig om, hvad disse legitime interesser er.
Hvordan afgør vi, hvad vores legitime virksomhedsinteresser er?
Vi gennemfører en vurdering for at sikre, at:
  • vores interesse i brugen af dine oplysninger er legitim (det vil sige, at vi har et klart virksomhedsbehov)
  • virksomhedens behov alt i alt ikke tilsidesætter dine privatlivsrettigheder.
Når vi afgør dette, vurderer vi de mulige konsekvenser, en specifik anvendelse af oplysningerne kunne have for dig som kunde, og afvejer dette mod vores egne virksomhedsbehov for at sikre, at vi får den rigtige balance. Vi bruger også en række sikkerhedsforanstaltninger til at minimere alle potentielle risici.
I praksis ville vi eksempelvis vurdere, at indsamling af vores kunders markedsføringspræferencer under en reservation er en legitim virksomhedsinteresse for en online e-handelsvirksomhed. Vi mener, at dette ikke urimeligt påvirker dine privatlivsrettigheder, eftersom du kunne ønske at høre om vores produkter og tjenester. For at beskytte dine privatlivsrettigheder sørger vi dog for, at du kan afmelde disse former for salgsfremmende kommunikation når som helst i din konto, i e-mailen selv eller gennem kundeservice.
I overensstemmelse med ovennævnte retsgrundlag bruger vi de oplysninger, vi indsamler:
  • til at gennemføre de transaktioner, du foretager, såsom reservation af et hotel
  • til at give dig rejsebekræftelser og vigtige rejseopdateringer om din kommende rejse (via e-mail, sms og/eller push-meddelelser)
  • til at bekræfte din identitet for at forhindre svig og bedrageri
  • til at administrere din konto, inklusive betalingsbehandling
  • til at kommunikere med dig generelt, især hvis der er en ændring af din reservation
  • til at yde kundeservice relateret til din reservation eller besvare en forespørgsel, du foretager
  • til at måle interesse i og forbedre vores produkter, tjenester og hjemmesidefunktionalitet
  • til at give dig besked om særtilbud, kuponer, præmielodtrækninger og rejserelaterede produkter og tjenester, der kunne interessere dig. Du kan modtage disse via e-mail, sms, push-meddelelser, post eller annoncer på tredjepartswebsteder, inklusive sociale medier
  • til på anden måde at tilpasse din oplevelse med hjemmesiden eller appen
  • til at belønne dig som led i et belønnings- eller påskønnelsesprogram, du vælger at deltage i (uanset om det er vores eller en tredjeparts program)
  • til at indhente oplysninger fra dig, inklusive gennem feedback, som du giver, eller undersøgelser, du gennemfører
  • til at udføre statistiske analyser om brugen af vores hjemmeside, apps og de tjenester, vi tilbyder, for at forbedre alt, hvad vi foretager os
  • til at beskytte vores rettigheder som virksomhed, herunder for eksempel vores immaterielle ejendom
  • til at løse tvister, opkræve gebyrer eller lokalisere og afhjælpe problemer
  • til at håndhæve vores vilkår for brug
  • på anden måde beskrevet for dig, når indsamlingen finder sted.
Hvis du har spørgsmål eller brug for flere oplysninger om, på hvilket retsgrundlag vi indsamler og bruger dine personoplysninger, så kontakt os ved hjælp af oplysningerne angivet til sidst i denne fortrolighedspolitik.
Hvordan beskytter vi dine personoplysninger?
Vi ønsker, at du skal føle dig tryg, når du bruger vores online tjenester til at foretage rejsearrangementer, og vi forpligter os til at beskytte de oplysninger, vi indsamler. Selvom ingen online tjenester kan garantere fuldstændig sikkerhed, har vi gennemført de fornødne tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at beskytte de personoplysninger om dig, vi indsamler og behandler. For eksempel bruger vi kryptering, når vi overfører dine følsomme personoplysninger mellem dit system og vores, og vi anvender firewalls og systemer til registrering af indtrængning for at hjælpe med at forhindre uautoriserede personer i at få adgang til dine oplysninger. Derudover har kun autoriserede medarbejdere tilladelse til at tilgå personoplysninger, og de må kun gøre det i forbindelse med tilladte virksomhedsfunktioner.
Internationale dataoverførsler
Dine personoplysninger kan overføres til og behandles i andre lande end dit bopælsland og uden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde. Disse lande kan have andre databeskyttelseslove end dit eget land (og kan i visse tilfælde være mindre beskyttende).
Rent konkret er serverne til vores online tjenester placeret i USA, og vores koncernselskaber og tredjepartstjenesteleverandører driver forretning verden over. Dette betyder, at når vi indsamler dine personoplysninger, kan vi behandle dem i et af disse lande.
Vi har truffet de fornødne sikkerhedsforanstaltninger for at kræve, at dine personoplysninger beskyttes i overensstemmelse med denne fortrolighedspolitik, når de overføres uden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde. Alle dataoverførsler mellem vores koncernselskaber reguleres af vores aftale mellem koncernselskaberne, som omfatter strenge vilkår, godkendt af Europa-Kommissionen (kendt som standardkontraktbestemmelser), for dataoverførsler og kræver, at alle koncernselskaber beskytter de personoplysninger fra Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, som de behandler, i overensstemmelse med Den Europæiske Unions databeskyttelseslovgivning.
Vi sørger for, at alle vores tredjepartstjenesteleverandører, som vi overfører oplysninger til, har de fornødne sikkerhedsforanstaltninger til at beskytte dine personoplysninger på plads. Tilstrækkelighedsmekanismen kan være (i) tilstrækkelig landestatus, det vil sige med hjemsted i et land, som Europa-Kommissionen anser som "tilstrækkeligt", eftersom dets databeskyttelsesstandarder svarer til Den Europæiske Unions, (ii) standardkontraktbestemmelser eller (iii) privatlivsskjoldet mellem Den Europæiske Union og USA samt Schweiz og USA.
Dataopbevaring
Vi opbevarer de personoplysninger, vi indsamler fra dig, når vi har et løbende, legitimt virksomhedsbehov for at gøre det (for eksempel for at yde en tjeneste, du har bedt om, eller overholde de gældende juridiske eller skattemæssige krav eller bogføringskrav).
Når vi ikke har noget løbende legitimt virksomhedsbehov for at behandle dine personoplysninger, vil vi enten slette eller anonymisere dem eller, hvis dette ikke er muligt (for eksempel fordi dine personoplysninger opbevares i sikkerhedskopieringsarkiver), opbevare dine personoplysninger sikkert og isolere dem fra enhver yderligere behandling, indtil sletning er mulig.
Vi vil anonymisere eller sammenfatte dine oplysninger, hvis vi har til hensigt at bruge dem til analyseformål eller tendensanalyser over længere perioder.
Dine oplysningsrettigheder
Du kan tilgå eller opdatere dine kontaktoplysninger i kontoafsnittet i vores online tjenester. Du kan deaktivere din konto når som helst ved at kontakte os via kundeserviceportalen link eller på e-mailadressen anført herunder. Når du har deaktiveret din konto, vil du ikke kunne logge på igen eller få adgang til dine personoplysninger. Du kan dog til enhver tid oprette en ny konto. Hvis du ønsker at slette dine data, bedes du kontakte os via linket til kundeserviceportalen eller oplysningerne anført til sidst i denne fortrolighedspolitik.
Hvis du ønsker at kontakte os i forbindelse med personoplysninger, som ikke er synlige i din konto, kan du kontakte os ved hjælp af oplysningerne anført til sidst i denne fortrolighedspolitik.
Dine databeskyttelsesrettigheder
Hvis du er bosat i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, har du følgende databeskyttelsesrettigheder:
  • Hvis du ønsker at tilgå, rette, opdatere eller anmode om sletning af dine personoplysninger, kan du gøre dette når som helst ved at kontakte os via kundeserviceportalen eller ved hjælp af oplysningerne anført til sidst i denne fortrolighedspolitik.
  • Hvis du anmoder om adgang til dine personoplysninger, vil vi bekræfte, hvorvidt vi er i besiddelse af disse oplysninger, og forsyne dig med en kopi samt en forklaring af, hvordan vi behandler oplysningerne og hvorfor, hvor lang tid vi opbevarer dem samt dine rettigheder i denne forbindelse.
  • Hvis du anmoder om sletning af dine personoplysninger, sletter vi dem. Bemærk, at vi er nødt til at beholde alle oplysninger, som er nødvendige for at opfylde vores juridiske forpligtelser eller for at dokumentere, udøve eller bestride en påstand.
  • Du kan gøre indsigelse mod behandlingen af dine personoplysninger, bede os om at begrænse behandlingen af dine personoplysninger eller anmode om portabilitet af dine personoplysninger. Igen kan du gøre brug af disse rettigheder ved at kontakte os via kundeserviceportalen eller ved hjælp af oplysningerne anført til sidst i denne fortrolighedspolitik.
  • Du har ret til at framelde dig markedsføringskommunikation, vi sender dig, når som helst. Du kan udøve denne rettighed ved at klikke på linket til framelding eller afmelding i de markedsførings-e-mails, vi sender til dig.
  • På samme måde kan du, hvis vi har indsamlet og behandler dine personoplysninger med dit samtykke, trække dit samtykke tilbage når som helst. Når du trækker dit samtykke tilbage, vil det ikke påvirke retmæssigheden af den behandling, vi udførte inden tilbagetrækningen, og det vil heller ikke påvirke behandlingen af dine personoplysninger udført under påberåbelse af andre lovlige behandlingsgrundlag end samtykke.
  • Du har retten til at klage til en databeskyttelsesmyndighed over vores indsamling og brug af dine personoplysninger. Kontakt din lokale databeskyttelsesmyndighed for at få flere oplysninger. Kontaktoplysninger om databeskyttelsesmyndigheder i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, Schweiz og visse lande uden for Europa (inklusive USA og Canada) kan findes her.
Den letteste måde at indsende din anmodning på er gennem vores kundeserviceportal, som du finder i afsnittet "Sådan kontakter du os" til sidste i denne fortrolighedspolitik.
Vi svarer på alle henvendelser, som vi modtager fra individer, der ønsker at udøve deres databeskyttelsesrettigheder i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslovgivning.
Visning af tilpassede annoncer
Oplysninger indsamlet af denne hjemmeside med henblik på at vise dig relevante annoncer
Vi arbejder på at forsyne dig med relevant indhold og relevante oplysninger. Til dette formål kan vi ved hjælp af cookies og andre teknologier indsamle oplysninger om dine rejserelaterede søgninger, for eksempel om du søger efter flyrejser eller hoteller. Vi bruger disse oplysninger sammen med andre oplysninger, vi har indsamlet om dig, til at vise dig mere relevante annoncer på vores hjemmeside og andre steder online samt på andre enheder, du eventuelt bruger. Hvis du for eksempel søger efter et overnatningssted i London på denne hjemmeside, vil du muligvis få vist en annonce for pakkerejser til London på denne hjemmeside eller på et andet websted, du besøger.
Bemærk, at vi ikke kombinerer de oplysninger, vi indsamler om dine rejserelaterede søgninger på denne hjemmeside, med personoplysninger (såsom e-mailadresse) for at vise dig annoncer på andre websteder. Vi deler heller ikke dine personoplysninger med tredjeparter, så de kan vise dig annoncer. Du kan vælge ikke at få vist online annoncer, som tilpasses ud fra dine rejserelaterede søgninger på denne hjemmeside, på andre websteder samt lære mere om, hvordan du fravælger, at dine oplysninger anvendes til tilpassede annoncer, ved hjælp af én af følgende ressourcer:
  • http://www.youronlinechoices.eu/
  • http://youradchoices.ca/choices/
  • http://www.aboutads.info/choices/
  • http://optout.networkadvertising.org/
Bemærk, at hvis du vælger ikke at få vist tilpassede annoncer, vil du stadig se online annoncer, men de vil være mere generelle og mindre relevante for dig.
Oplysninger indsamlet af samarbejdspartnere og annoncenetværk med henblik på at vise dig relevante annoncer
De annoncer, du ser på hjemmesiden, vises af os eller vores tjenesteleverandører. Men vi kan også tillade tredjeparter at indsamle oplysninger om dine aktiviteter online ved hjælp af cookies og andre teknologier. Disse tredjeparter inkluderer (1) samarbejdspartnere, der indsamler oplysninger, når du ser på eller interagerer med en af deres annoncer på vores hjemmesider, og (2) annoncenetværk, der indsamler oplysninger om dine interesser, når du ser på eller interagerer med en af de annoncer, de anbringer på mange forskellige websteder på internettet. De oplysninger, som disse tredjeparter indsamler, bruges til at udarbejde forudsigelser om dine karakteristikker, interesser eller præferencer og vise annoncer tilpasset, hvad der synes at være dine interesser, på vores hjemmesider og andre steder online. Vi tillader ikke disse tredjeparter at indsamle personoplysninger om dig (såsom e-mailadresse) på vores hjemmeside, og vi deler heller ikke nogen personoplysninger om dig med dem.
Bemærk, at vi ikke har adgang til eller kontrol over cookies eller andre teknologier, som disse tredjeparter måtte bruge til at indsamle oplysninger om dine interesser, og at disse tredjeparters procedurer vedrørende oplysninger ikke er omfattet af denne fortrolighedspolitik. Nogle af disse virksomheder er medlemmer af Network Advertising Initiative, som giver mulighed for at fravælge målrettede annoncer fra medlemsvirksomheder ét enkelt sted. Du kan få flere oplysninger ved at klikke her, her og her.
Oplysninger indsamlet af virksomheder, der deltager i cookie-baseret udveksling for at vise dig relevante annoncer
Vi deltager – på samme måde som andre virksomheder med online aktiviteter – i cookie-baseret udveksling, hvor anonyme oplysninger indsamles om din browsingadfærd ved hjælp af cookies og andre teknologier og segmenteres i forskellige interesseemner (såsom rejser). Disse interesseemner deles derefter med tredjeparter, herunder annoncører og annoncenetværk, så de kan tilpasse annoncerne til, hvad der synes at være dine interesser. Vi deler ikke personoplysninger (såsom din e-mailadresse) med disse virksomheder, og vi tillader dem ikke at indsamle nogen af den slags oplysninger om dig på vores hjemmeside. Klik her for at få flere oplysninger om cookie-baseret udveksling, herunder hvordan du får adgang til oplysninger om de interesseemner, der er knyttet til cookies på din computer, og hvordan du afviser deltagelse i disse programmer.
Do Not Track-signaler og lignende mekanismer
Visse webbrowsere kan transmittere såkaldte Do Not Track-signaler til de hjemmesider, som browseren kommunikerer med. Da der er forskel på, hvordan webbrowsere inkorporerer og aktiverer denne funktion, står det ikke altid klart, om brugere har til hensigt at sende disse signaler, eller om de overhovedet er klar over, at de er der. Deltagere i det førende internetstandardiseringsorgan, som beskæftiger sig med dette problem, er i færd med at fastlægge, hvad hjemmesider skal gøre, når de modtager disse signaler, eller om de overhovedet skal gøre noget. Vi foretager os på nuværende tidspunkt intet som reaktion på disse signaler. Hvis og når en endelig standard bliver etableret og godkendt, genovervejer vi, hvordan vi skal forholde os til signalerne.
Ændringer i denne meddelelse samt hvordan du kontakter os
Opdateringer til denne fortrolighedspolitik
Ændringer i denne fortrolighedspolitik foretages om nødvendigt som følge af juridiske, tekniske eller forretningsmæssige ændringer. Når vi opdaterer vores fortrolighedspolitik, sørger vi for at informere dig i overensstemmelse med vigtigheden af de ændringer, vi foretager. Vi beder om dit samtykke til alle væsentlige ændringer i fortrolighedspolitikken, hvis og når dette kræves af gældende databeskyttelseslovgivning.
Du kan se, hvornår denne fortrolighedspolitik sidst blev opdateret, ved at kontrollere "sidst opdateret"-datoen, der vises øverst i denne fortrolighedspolitik.
Hvis du har spørgsmål vedrørende ændringer i denne fortrolighedspolitik, bedes du kontakte os via kundeserviceportalen eller kontaktoplysningerne herunder.
Kontakt os
Hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om vores brug af dine personoplysninger, bedes du venligst kontakte os via afsnittet om privatliv på vores kundeserviceportal her. Alternativt kan du ringe til vores kundeservice på 80 34 76 48.
Den dataansvarlige for dine personoplysninger er Hotels.com, L.P. USA. Du kan kontakte dem via oplysningerne herover og adressere din henvendelse til "Den dataansvarlige: Hotels.com."
Vores repræsentant i Den Europæiske Union er: WWTE Travel Ltd, Irland, og du kan kontakte dem via kundeserviceportalen her eller via e-mailadressen herover og adressere din henvendelse til "Privatlivsteamet: WWTE"